Falošná rybacia polievka z tresky aljašskej.
Hamis halászlé alaszkai tőkehalfiléből.
Hamis halászlé alaszkai tőkehalfiléből.
K osmaženej cibuli pridáme 1 pol.lyžicu paradaj.pretlaku a krátko posmaž.
A sült hagymához hozáadunk 1 ev.kanál paradicsompürét,es még egy kevesig sütjük.
K cibulovému základu pridáme 1 PL mletej papriky.Len premiešame a ďalej už nesmažíme.
A hagymás anyagra hozáadunk 1 ev.kanál piros őrölt paprikát.(lehet egy pici erőset is)
Csak átkeverjük,no továb már nem sütjük.
Základ podlejeme vodou a vložíme doň na kocky pokrájané filety z ryby(1/4 - 1/2 z balenia).Povaríme cca. 20 min.Celé rybie filety vložíme do pripravujúceho sa jedla až pri konci varenia a to na dobu cca. 10 min.
Alapanyagot felöntjük vízzel belerakjuk a kockára vágot halfilét (1/4 - 1/2 részét a csomag tartalmának) és kb. 20 percig főzzük.A főzés végén belerakjuk a egész halfiléket és kb. még 10 percig főzzük.
Jó étvágyat !
Dobrú chuť !
Ingrediencie :
500 g treska aljašská ☆ 500 g alaszkai tőkehal
Čierne korenie mleté ☆ őrölt fekete bors
Vegeta podravka,soľ ☆ Só,ételízesítő
1 PL Paprika mletá červená ☆ 1 ev.kanál őrolt piros paprika
1 PL paradajkový pretlak ☆ 1 ev.kanál paradicsompüré
(Čili paprika ☆ csili paprika)
1 väčšia červená cibuľa posekaná na kocky ☆ 1 nagyob vöros hagyma kockára vágva
Voda (pridať radšej na viac krát ) ☆ Víz (inkáb többszörre)
Komentáre
Zverejnenie komentára