Huspenina Suroviny : 1600 g paprčky bravčové 1300 g bravčové údené koleno zadné 40 g bravčová údená krkovička bez kosti 6 L voda Huspeninu som robil, len z vody a mâsa.Zeleninu a koreniny som tentoraz vynechal. Údeniny by sme mali najprv ochutnať a keď sú moc slané,tak je ich potrebné namočiť do vlažnej vody aj na niekoľko hodín. Paprčky očistíme od nežiadúcich častí a spolu aj s ostatným mäsom dobre umyjeme. Môžeme ich aj prerezať ostrým nožom. ´Ťahom do strán ich potom nalomíme. Keby bol problém paprčku prerezať,tak ju oddelíme pri vedľajšom kĺbe. No kľudne tento bod môžete aj vynechať a dať si mäso variť nerozporcované. Nestane sa naozaj nič,len doba varenia sa nám predĺži. Kolienko som si prerezal popri kosti na dve časti. Ďaľej mäso dáme do hrnca a zalejeme ho studenou vodou. Mäso varíme zhruba 5 a pol hodiny pri teplote 80 - 90 C. Prekročením týchto teplotných hodnôt sa nám huspenina môže veľmi rýchlo zakaliť.
Strapaté bravčové karé. Suroviny : 2 ks natenko vyklepané bravčové karé. 2 ks (plátky) tvrdého syra (napr.Kravička) 2 ks vajce 1 PL gustin (zemiakový škrob) 1 PL hladká múka Koreniny : 1 menšia káv.lyžička vegety solčanka minimum čierneho korenia štipka majoránky (oregáno) Koreniny si samozrejme pridávajte podľa vašej chuti. Postup práce : Plátky syra pokrájame na malé kocky.Vyklepané bravčové karé tiež pokrájame na malé kocky. K pokrájanej zmesy mäsa a syra potom pridáme koreniny a vajíčka. A na záver pridáme gustin a hladkú múku. Konečné surové dielo dobre premiešame. Rezne potom pomocou naberačky dáme piecť na horúci olej.Neodchádzame od tepelného zdroja a podľa potreby regulujeme teplotu pečenia, aby sa nám rezne pomaly prepiekli a neprihoreli. Upečené rezne dáme na papierové obrúsky,aby nám stiahli
Komentáre
Zverejnenie komentára