Újpesti torta.

Najprv spravíme fialový krém.
 Takéto parížske krémy robím už predošlí večer a
cez noc zmes nechám v chladničke.
500 g smotany na šľ. + 200 g bielej 
čoko necháme rozpustiť.
Potom do diela primiešame 2 PL čučoriedkového džemu.
Zmes krátko povaríme.Stačí narátať do 60 od začatia varu.
(MÔŽETE POUŽIŤ TREBÁRS AJ DŽEM MALINOVÝ,JAHODOVÝ
RÝBEZĽOVÝ ATĎ)
Na druhý deň zmes bielej čoko+smotana a čuč.džemu narýchlo
vyšľaháme.Keď sa nám budú robiť také jemné brázdičky
ako to máte možnosť
vidieť aj na foto,tak do zmesy primiešame 2 bal.smetafix.Ďalej šľaháme už iba na pomalej rýchlosti šľahača.
Keď sa nám budú v plnke robiť akože brázdy resp.
také hrče tak potom šľahač odstavíme.
Biely krém si spravìme miernym prevarením  200 g šľ.smotany + 100 g 
bielej čoko + 2 bal.smetafix.
Pracovný postup je ten istý ako pri príprave fialového krému.
Piškótový korpus som robil z 5 vajec.
Ako vidíte tak torta sa bude skladať z troch častí.
Prvý plát cesta natrieme fialovým krémom.
Na prvý plát natrieme aj biely krém
Prvý plát zakryjeme druhým plátom a jemne ho natrieme fialovým krémom.Totižto fialovým krémom budeme natierať ešte aj vrch torty a bok torty.Predstavte si to tak že cca. polka fialového išla na prvý plát a zostatok na vrch a bok torty.
Na druhý plát cesta ešte natrieme aj čučoriedkový džem.
(džem podľa vášho výberu)
Tretì plát bude vlastne vrch torty
Celú tortu,zľahka natrieme krémom.

A nakoniec si spravíme rôzne ,,čačky-mačky "a dáme ich stunhúť potom do chladničky.Keď je ornament z čoko stuhnutý tak ho jemne pritlačíme na bok resp vrchnú časť torty.Samozrejme musíme to robiť čoko smerom ku krému.Ďalej opatrne stiahneme papier z čoko.



Nech sa Vám páči ešte rez z torty.
NA OZDOBENIE TORTY MI UŽ KRÉM NEVIDAL TAK SOM HO SPRAVIL Z MASLA A MALINOVÉHO DŽEMU.
Všetko dobré priatelia. ;-)

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu