DOBROTY Z LÍSTKOVÉHO CESTA
LEVELES TÉSZTÁS FINOMSÁG
lístkového cesta.Cesto si
rozdelíme na 16 častí
(obdĺžnikov) Druhé cesto zostane samozrejme v celosti.
Do každého obdĺžnika
dáme cca. 1 kl.jablkovej plnky
Cesto spojíme a okraje
ešte zatlačíme vidličkou
5 jabĺk očistíme,nastrúhame
ich na veľkom oku.Prebitočnú
šťavu odparíme.Do horúcej
jablkovej plnky pridáme 2 PL
zlatého klasu,škoricový cukor a
1 PL strúhanky (lyžice kopcovité.)
Samozrejme záleží aj na tom,
že aké sú šťavnaté jablká a koľko
sme ich tepeľne upravovali.
Batôžky som piekol pri
210 °C cca.13-15 min.
Zostatok plnky použijeme
na závin.
Stočenú rolku natrieme s
rozšľahaným vajcom.Keď nám
vajce ako tak uschne,tak potom
roládu popicháme špajdlou
(vidličkou)
Štrúdľu som piekol pri
200 °C 18-20 min.Je,,mi to jasné"
že pečivo musíme sledovať.
Komentáre
Zverejnenie komentára