Mramorovaná torta pre 
Árpiho dcérku.
                  Čauko.
    Predošlý deň si zvyknem upiecť tortový korpus.
Korpus rozrežeme na tri pláty.
Prvý plát natrieme čoko krémom
a vložíme doň jahody prekrojené na 1/2
Samozrejme,že keby sme jahody posekali na kocky budeme potrebovať menej čoko krému,aby nám vlastne jahody netrčali moc z krému na povrch.
Moja skúsenosť mi hovorí,že lepšie je ich posekať na menšie kusy.
Na krém s jahodami si dáme druhý plát cesta.
Na druhé cesto dáme biely krém a na biely pôjde už vlastne tretí plát cesta,
a takto už máme tortu
akože poskladanú.
Natrieme tortu striedavo raz bielym krémom a potom s čoko krémom.
Vrch torty by mal byť biely.
A teraz Vám  napíšem,že ako som robil parížsky biely krém.
PARÍŽSKE KREMY ROBÍM TIEŽ PREDOŠLÝ DEŇ RESP.VEČER
Ja som na tento biely parížsky spotreboval 750 ml smotanu na šľahanie a to 35 %.
Ďalej som použil do krému 500 g bielej čokolády.Samozrejme,že vy si môžete spraviť krém aj z menšieho množstva surovín,keďže mne z krému zostalo a ja rád keď medzi plátmi je viac krému. (Dajte si trebárs 500 ml smotany a 400 g čokolády bielej) Zmes privedieme do krátkeho varu.Treba sledovať,lebo začne kipieť resp.peniť sa.Prípadne sa nám môže pekné,krásne pripáliť.
Po zovretí zmes schladíme
a následne ju dáme do chladničky.
Zostane tam celú noc až do rána.
Na druhý deň zmes smotany a bielej čoko rýchlo prešľaháme a keď sa nám budú robiť akože brázdy tak potom po jednom namiešame doň smetafix 3-4 ks.
Obrátky šľahača znížime na min.!
Parížsky krém je hotový,keď sa nám v ňom budú robiť tak povediac
väčšie hrče.
A teraz si spravíme tmavý parížsky krém.
Postupujeme tak isto ako pri bielej čoko no napíšem Vám sem suroviny potrebné k nemu.
500 ml smotany na šľahanie a
400g čokolády k vareniu alebo (horkú)
privedieme k varu,ale iba toľko že nám zmes zovrie.(Vy si môžete spraviť menej)
Dielo dáme šokovo schladiť a potom na noc do chladničky.
Na druhý deň zhustnutú zmes čoko a smotany narýchlo vyšľaháme.Keď sa nám začnú robiť brázdy v kréme,tak potom rýchlosť šľahača znížime na min.

Želatinu a ovocie na výzdobu torty si vyberte prosím podľa Vášho posúdenia.
Všetko dobré priateľia.














Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu