PLNENÉ KURACIE STEHNO.
Najpr Vám ukážem ako som vykostil kuracie stehno.
V prvom rade si odrežeme chvostovú časť.Rezať budeme na tom mieste, kde mám moje štyri prsty.
Takže..prerežeme ten malý kĺbik a
chvostovú časť oddelíme od stehennej časti.
Ďalej musíme dôkladne prerezať šľachy a to kol-dokola.
Kosť zo stehna vylomíme resp.vytočíme tak ako to vydíte na obrazku.
Keďže som jednou rukou fotil
tak som si mohol odfotiť iba jednu ruku.
Podotýkam,že na kosť je dobré si dať nejakú utierku,aby sme predošli rezným poraneniam resp.škrabnutiu.
Ďalej vyrežeme špikovú kosť.
Špikovú kosť vyrežeme aj s jabĺčkom a to biele čo som označil je začiatok tenkej kosti..ja ju volám ihla.
Ihlu si nahmatáme a vytrhnemu ju opatrne z mäsa.
Stehno naplníme plnkou.
Mäso prehneme na dolné stehno a prepichneme ho špajlou.
Mäso dáme na plech a pridáme k nemu aj plnku čo nám zvýšila.
Mäsko ďalej upečieme do zlatohneda.
Plnku robievam tak,že na kocky pokrájaný chlieb usuším pri 160 C
po dobu cca 20 min.
Samozrejme tento proces treba často sledovať inak sa môže stať že sa nám chlieb spáli.
K usmaženej cibuli pridáme usušený chlieb.
Ďalej k chlebu(5-6 krajcov) pridáme 4 vajcia.
Dielo premiešame a dochutíme č.kor.mletým,vegetou (soľou),petržlanovou vňaťkou,kto rád tak ešte môže pridať aj cesnak.
Zmes necháme trochu postáť.Keď chcete tak si suchý chlieb môžete namočiť aj v mlieku a nemusíte čakať pokiaľ sa navlhne vo vajci.
Plnku je potrebné poctivo prehnietiť,aby sme dosiahli dobrú lepivosť.
Nech sa Vám darí.
Komentáre
Zverejnenie komentára