Holandská hrušková torta.
Holland körte torta.

Suroviny na cesto ♡ Tészta hozzávalói:
500 g múka hladká ♡ 500 g finom liszt
1 ks prášok do pečiva ♡ 1 db. sütőpor
250 g maslo ♡ 250 g vaj
1 vajce ♡ 1 tojás
100 g cukor kryštál
1 ks vanílkový cukor ♡ vanília cukor

PLNKA ♡ TÖLTELÉK:
   ☆hrušky posekané na menšie kocky cca.1070 g ♡ kockára vágot körte kb.1070 g
hronzienka ♡ mazsola
☆škorica ♡ fahéj
2 PL cukor (podľa vašej chuti) ♡ 2 kanál cukor (iletve izlés szerint)
1 ks.vanílkový puding (prášok) ♡ 1 db.vaníliás pudingpor
trochu strúhanky na posyp surového cesta ♡ kevés zsemlemorzsa a nyers tészta megszórására

Vypracujeme si cesto a dáme ho do chladničky a bude tam odpočívať iba toľko pokiaľ si nespravíme plnku ☆
Összegyúrjuk a tésztát és a hűtőben pihentetjük amíg a tölteléket elkészítjük



Hrušky posekáme na menšie kocky ☆
A körtét kisseb kockára vágjuk

Do posekaných hrušiek pridáme 2 PL kryš.cukru ☆
A összevágot körtéhez hozzáadjuk a cukrot (2 ev.kanál) és a fahéjat.

Hrušky trochu podusíme keďže sa mi videli byť tvrdšie☆
Keveset dunsztoljuk

 Stiahneme z ohňa a pridáme pudingový prášok ☆
A tűzhely levétele után rászórjuk a körtére a pudingport
Zmes hrušiek a ingrediencií necháme postáť a zatiaľ si spravíme cesto ☆
Elkészítjük a tésztát

Cesto vyvaľkáme ☆
Kisodorjuk a tésztát

Primeráme k forme
Hozzámérjük a formához


Cesto sa nám pravdepodobne roztrhne 
Tészta a saját sújától szétszakad


Roztrhnuté cesto pritlačíme k boku formy. ☆
A szétszakadt tésztát hozzányomkodjuk a forma falához.
Spodok cesta jemne posypeme strúhankou
Tészta alját meghintjük egy kis zsemlemorzsával

Ja som do plnky pridal aj hrozienka☆
A töltelékhez hazáadhatunk mazsolát is.

Cesto čo nám zostalo nastrúhame na plnku a pečieme v predohriatej rúre pri 180 - 200 C jednu hodinu. ☆
Maradék tésztát ráreszeljük a töltelékre.
A tésztát 180 - 200 C fokon egy órán át sütjük előmelegített sütőben.
TENTO KOLÁČ MÔŽEME SPRAVIŤ SAMOZREJME AJ AKO JABLKOVÝ. ♡
ILYEN MÓDON ALMÁS KALÁCSOT IS CSINÁLHATUNK. ♡


 Bok formy zoberieme dole až po vychladnutí koláča ☆
Forma oldalát lehüllés után vesszük le.


Peknú nedeľu priateľia. ♡
Barátaim,szép vasárnapot kívánok. ♡

Komentáre

  1. Lacko paráda ďakujem, že som sa dostala k Tvojmu receptu určite ju vyskúšam, aj keď ma mrzí, že už nedávaš aj na varechu.sk tam by som si ju mohla uložiť. Ale aj tu si ju nájdem.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Sonička recepty dávam už iba sem na svoj blog.Ktoré ťa zaujmú tak si ich tu môžeš vyhľadať.Potešenie bude na mojej strane.Ďakujem ti srdečne a pekne ťa pozdravujem.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu