ÍRSKY SÓDOVÝ CHLIEB.
Ír szódás kenyér.
SUROVINY:
ÖSSZETEVŐK:
1)
Suché a mokré suroviny pomiešame a zľahka resp. krátko premiesime,ale iba toľko aby sme vedeli vyformovať bochník.
A ÖSSZETEVŐKET ÖSSZEKEVERJÜK
ÉS KENYÉR FORMÁJÁVÁ ALAKÍTJUK.
2)
Ír szódás kenyér.
SUROVINY:
ÖSSZETEVŐK:
1)
Suché a mokré suroviny pomiešame a zľahka resp. krátko premiesime,ale iba toľko aby sme vedeli vyformovať bochník.
A ÖSSZETEVŐKET ÖSSZEKEVERJÜK
ÉS KENYÉR FORMÁJÁVÁ ALAKÍTJUK.
2)
Rúru si vyhrejeme na 180 C.
Do rohu rúry vložíme malú nádobku s horúcou vodou.
SÜTŐ SARKÁBA HELYEZZÜNK EL EGY EDÉNYT FORRÓ VÍZZEL.
A SÜTŐT FÖLMELEGÍTJÜK 180 C.
3)
Keby ste mali cesto riedke tak k nemu dosypte trochu múky.
A keby bolo moc husté tak prilejeme trochu vody.Cesto pred pečením musíme nahrubo zarezať.
HA A TÉSZTA RITKA,HOZZÁADUNK LISZTET ÉS HA SŰRŰRE SIKERÜLNE AKKOR VÍZZEL DÚSÍTJUK.
A CIPÓT BEVÁGJUK.
4)
Chlebík som piekol
pri 180 C / 30 min.
Treba ten čas resp.chlieb samozrejme sledovať.
A KENYERET 180 C / 30 PERCIG SÜTTEM.
LISZTET SAJÁT MAGATOKTÓL TESSÉK VÁLASSZTANI.
SOK SIKERT!
Poznámka:
MÚKU SI VYBERTE PODĽA SVOJEJ CHUTE.
VEĽA ZDARU
PRIATEĽKY & PRIATEĽIA
Komentáre
Zverejnenie komentára