Tvarohová torta so zrkadlovou polevou.
POLEVA
1))))  12 g želatina zrnitá jemná+70 ml studenej vody (namočiť želatinu)
2))))  200 g cukor kryštál+70 ml voda studená,krátko prevariť do rozpustenia cukru.
3))))  65 g kakao preosiate pridať k cukrovej vode.Miešame na miernom ohni asi 2-3 min.TREBA DAŤ POZOR A KEĎ ZACÍTIME ŽE SA NÁM PRILEPUJE O DNO NÁDOBY HNEĎ STIAHNEME Z TEPELNÉHO ZDROJA A TAK MIEŠAME VARECHOU.
4)))) Ďalej v smotane 130 g rozmiešame napučanú želatinu a pridáme ju k cukrovej kakaovej hmote.
Zmes trochu ohrievame asi 2 minúty.Miešame friško aby bola jemná a lesklá.Ďalej polevu precedíme cez sitko s malými dierkami.
Po vychladnutí dáme do chladničky.
Cca.po 6 hodinách polevu rozpustíme v mikrovlnke na požadovanú konzistenciu.
Upečieme si kakaový korpus a prerežeme ho potom na 3 časti.
Suroviny na kakaový korpus:
5 vajec
150 g cukor kryštál
1 ks vanílkový cukor
150 g múka hladká
20 g kakao
3 poliev.lyžice olej slnečnicový
5 poliev.lyžíc vody vlažnej
1 kypriaci prášok
Cesto pečieme pri 170 C / cca 35 min
Poskladáme si tortu:
Spravíme si prízemie torty resp.natrieme plát cesta tvarohovou plnkou.
Na prízemie príde druhý plát cesta.
Skladanie dokončíme tretím plátom.
Ďalej tortu premiestnime na vyššie položené miesto a do stredu torty
nalievame polevu.
No polevu si musíme najprv rozpustiť v mikrovlnke.
Robíme to postupne.Medzičasom ju musíme viac krát premiešať a to  každých 15 minút.
Poleva nesmie byť horúca.
Spravíme si plnku.

700 ml mlieka + 2 zlaté klasy + 3 pol.lyžice cukor kryštál 

Do teplého pudingu pridáme 250 g tvaroh tučný a zmes premiešame šľahačom.
Želatinu 20 g som najprv dal napučať v 4 poliev.lyžíc vody
a potom som ju miešal na ohni do rozpustenia.NESMIE ZOVRIEŤ.!
Do takto rozpustenej želatiny som ihneď pridal zopár lyžíc tvarohovo-pudingovej plnky a zmes som vyšľahal a následne som ju prilial k ostatnej tvarohovo pudingovej plnke.Dielo prešľaháme.Vidieť ju pod práškovým cukrom.
Do vyšľahanej tvarohovej plnky
som pridal aj trochu práškového cukru.Záleží na vašej chuti,že aký sladký krém si chcete spraviť.Samozrejmé je,že si spravíte krém aký máte radi vy,no ja som ho chcel dnes bez masla.
EŠTE NA KONIEC MUSÍM PODOTKNÚŤ,ŽE POLOVIČNÁ DÁVKA POLEVY Z TOHTO RECEPTU,BY MALA STAČIŤ NA VRCH HOCIKTOREJ TORTY.
RECEPT NIE JE MÔJ A VLASTNE ANI JA SOM NEVEDEL,ŽE ČO A AKO.
Všetko dobré priatelia.










Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu