Dusené kuracie mäso s fazuľou.
Suroviny
- 9 ks (podľa potreby)stehná kuracie vykostené
- 2 konzervy (podľa vašej potreby)fazuľa hnedá
- 400 g (mix hocijakej zeleniny)zmes zeleniny talianskej
- 80 gpretlak paradajkový
- cca 150 mlolej slnečnicový
- Prísady :
- korenie čierne mleté
- soľ
- (nemusí byť)paprička čili nasekaná
- majorán
9
porcií
porcií
30
minút
príprava
minút
príprava
Postup prípravy receptu
1
Vykostené kuracie stehná pokoreníme a mierne posolíme.
2
Ďalej mäso z oboch strán prudko posmažíme pokiaľ nechytí zlatohnedú kôru.Netrvá to dlho asi 4-5 minút.Vysmažené mäso dáme zatiaľ bokom a zakryjeme ho pokrievkou.
3
Na výpeku z mäsa posmažíme mix posekanej zeleniny.Zmes neustále miešame,lebo sa nám môže skoro pripáliť.
4
K posmaženej zelenine potom pridáme paradajkový pretlak a v smažení pokračujeme. Tento proces trvá iba pár minút,len aby sa nám kyseliny z pretlaku uvolnili a pretlak sa nám roztopil.
5
Na hotovù zeleninu nalejeme zhruba 1000 ml teplej vody,vložíme do nej posmažené kuracie mäso.K vývaru pridáme koreniny.Zakryjeme pokrievkou a mäso dusíme 15 minút.
6
Po uplynutí 15-tich minút pridáme k pripravujúcemu sa jedlu oplàchnutú fazuľu a dielo povaríme ešte zo 5 minút.Ja som pridal 2 x 465 g fazuľe ,ale vy si recept upravte prosím podľa vášho gusta a možností.Pri konci varenia guláš ochutnáme a keď treba ,,doladíme" ho prísadami,alebo vodou.K dnešnému obedu vám želám dobrú chuť.
Komentáre
Zverejnenie komentára