Orechová torta s vanilkovým krémom.
Suroviny
- Suroviny na cesto :
- 8 ksbielok vaječný
- 8 ksžĺtkok vaječný
- 240 gcukor kryštálový
- 240 gmúka hladká (polohrubá)
- 190 g pomletéorechy
- Suroviny na vanilkový krém:
- 500 gmaslo
- 900 ml studenémlieko plnotučné 3,5 %-tné
- 4 bal. bez vareniapuding (Dr.Oetker) vanilkový
Postup prípravy receptu
1
Ahoj. Najprv si spravíme orechové piškótové cesto. Vyšľaháme si bielka, no počas šľahania pridávame k bielkom cukor. Finálna pena má byť pevnej konzistencie. Do peny potom pridáme vidličkou prešľahané vaječné žĺtka.
2
Do vaječnej peny opatrne primieśame preosiatu múku a následne aj posekané (pomleté) orechy.Ja som si ich posekal vo food processore.
3
Ďalej,do papierom vystlanej formy surové cesto premiestnime. Cesto som piekol v elektrickej rúre 55 minút pri 160 C.
4
Upečené cesto potom prerežeme na tri pláty. Pokračujeme poskladaním torty a jeho následným ozobením. Keďže zdobenie tort nepatrí na môj,, parket" tak som si čokoládu nastrúhal na väčšom oku strúhadla a s hoblinami som celú tortu vydekoroval. Na boky torty som hobliny z čokolády pritláčal opakom vidličky.
5
Krém je naozaj jednoduchý. Vyšľaháme si vanilkové pudingy bez varenia. Ďalej k zmäknutému maslu po lyžiciach pridávame puding a vyšľaháme si krém.
6
Krém som miešal najprv na pomalej rýchlosti a potom na rýchlom stupni šľahača.
Komentáre
Zverejnenie komentára