Orechová torta s vanilkovým krémom.



Suroviny

Postup prípravy receptu

1
Ahoj. Najprv si spravíme orechové piškótové cesto. Vyšľaháme si bielka, no počas šľahania pridávame k bielkom cukor. Finálna pena má byť pevnej konzistencie. Do peny potom pridáme vidličkou prešľahané vaječné žĺtka.
Orechová torta s vanilkovým krémom (fotorecept) - obrázok 1
2
Do vaječnej peny opatrne primieśame preosiatu múku a následne aj posekané (pomleté) orechy.Ja som si ich posekal vo food processore.
Orechová torta s vanilkovým krémom (fotorecept) - obrázok 2
3
Ďalej,do papierom vystlanej formy surové cesto premiestnime. Cesto som piekol v elektrickej rúre 55 minút pri 160 C.
Orechová torta s vanilkovým krémom (fotorecept) - obrázok 3
4
Upečené cesto potom prerežeme na tri pláty. Pokračujeme poskladaním torty a jeho následným ozobením. Keďže zdobenie tort nepatrí na môj,, parket" tak som si čokoládu nastrúhal na väčšom oku strúhadla a s hoblinami som celú tortu vydekoroval. Na boky torty som hobliny z čokolády pritláčal opakom vidličky.
Orechová torta s vanilkovým krémom (fotorecept) - obrázok 4
5
Krém je naozaj jednoduchý. Vyšľaháme si vanilkové pudingy bez varenia. Ďalej k zmäknutému maslu po lyžiciach pridávame puding a vyšľaháme si krém.
Orechová torta s vanilkovým krémom (fotorecept) - obrázok 5
6
Krém som miešal najprv na pomalej rýchlosti a potom na rýchlom stupni šľahača.
Orechová torta s vanilkovým krémom (fotorecept) - obrázok 6
7
Puding použitý pri výrobe vanilkového krému.Na spodnom pravom boku krabičky je gramáž výrobku tj.vyšľaháme si 4 x 74 g pudingu bez varenia.
Orechová torta s vanilkovým krémom (fotorecept) - obrázok 7


Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu