Zapekaná kyslá kapusta.
Suroviny


Postup prípravy receptu

1
Ahojte. Začneme asi s tým,že paradajky dáme do vrelej vody a kým nepraskne ich šupina necháme nádobu na tepelnom zdroji.
Zapekaná kyslá kapusta (fotorecept) - obrázok 1
2
Ďalej,paradajky ošúpeme a pokrájame ich na menšie kocky.Tak isto posekáme aj cibuľu a papriku.Cibuľu osmažíme na jednej lyžici bravčovej masti do sklovita a potom k nej pridáme paradajky a zelenú papriku.Pri stálom miešaní pokračujeme v smažení.Do druhého hrnca dáme za lyžicu bravčovej masti a cca.600 ml vody a kyslú kapustu pod pokrievkou dusíme asi tak 40 minút.Kapustu som predošle ručne vyžmýchal a samozreme ju treba,,sledovať",aby sa nám nepripálila.Tretia nádoba nám bude slúžiť k uvareniu ryže.
Zapekaná kyslá kapusta (fotorecept) - obrázok 2
3
K usmaženej zelenine pridáme sladkú mletú papriku.Dielo premiešame a ihneď ho zo sporáka odstavíme.
Zapekaná kyslá kapusta (fotorecept) - obrázok 3
4
Ďalej,mäso porkrájané na menšie kocky pridáme k podusenej zelenine.Podlejeme ho malým množstvom horúcej vody a dusíme ho pod pokrievkou zhruba 40-50 minút. Občas ho musíme pomiešať,aby sa nám neprilepilo o spodok nádoby a v prípade,že treba tak k nemu dolejeme vodu.
Zapekaná kyslá kapusta (fotorecept) - obrázok 4
5
Umytú ryžu dáme do sterilnej gázy a uviažeme ju do batôška.
Zapekaná kyslá kapusta (fotorecept) - obrázok 5
6
Batôštek s ryžou dáme do vrelej vody a varíme ju cca.12-15 minút.Sterilnú gázu počas varenia ryže musíme sem,tam pomykať aby sa nám zlepené časti ryže od seba uvoľnili. Ryžu ochutnáme a keď je ok,tak ju dáme ešte do nádoby a zakryjeme ju pokrievkou.
Zapekaná kyslá kapusta (fotorecept) - obrázok 6
7
Prosím pekne všetky suroviny máme uvarené.
Zapekaná kyslá kapusta (fotorecept) - obrázok 7
8
Pokračujeme vrstvením surovín do zapekacej misky,ktorú sme si predošle jemne pomastili bravčovou masťou.Prvú do nej vložíme podusenú kyslú kapustu.
Zapekaná kyslá kapusta (fotorecept) - obrázok 8
9
Ako druhá surovina pôjde na kapustu perkelt.
Zapekaná kyslá kapusta (fotorecept) - obrázok 9
10
V poradí tretia surovina bude ryža ktorú navrstvíme na perkelt.
Zapekaná kyslá kapusta (fotorecept) - obrázok 10
11
Na ryžu dáme znova kapustu.
Zapekaná kyslá kapusta (fotorecept) - obrázok 11
12
Na kapustu dáme znova mäso.
Zapekaná kyslá kapusta (fotorecept) - obrázok 12
13
Na mäso pôjde znova kapusta.
Zapekaná kyslá kapusta (fotorecept) - obrázok 13
14
Nakoniec celé dielo zakryjeme mixom kyslej a šľahačkovej smotany. Ja som si rozdelil suroviny následne: Kapustu som rozdelil na tri časti,ryžu a mäso na dve časti.
Zapekaná kyslá kapusta (fotorecept) - obrázok 14
15
Kapustu som aj s ostatnými surovinami piekol najprv zakryté pri 250 C / 20 minút v strede el.rúry a potom som teplotu znížil na 200 C / 10 minút a jedlo som dopekal už len odkryté.Hotové jedlo potom z nádoby odoberáme a servírujeme.Krájať sa dá,len veľmi ťažko keďže je šťavnaté a rozpadáva sa.Jedlo na hlavnom obrázku je krájané po 12-tich hodinách.Ja si k tomuto jedlu viem predstaviť ako prílohu aj varené zemiaky.
Zapekaná kyslá kapusta (fotorecept) - obrázok 15
16
A kto nemá rád kapustu tak si z jedla,,uchmatne"a vyhotoví si perkelt s ryžou.
Zapekaná kyslá kapusta (fotorecept) - obrázok 16

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu