Kocsonya nyers és füstölt húsból.
   Huspenina zo surového a údeného mäsa.

1) 
                               Hozzávalók:
                        1530 g sertés köröm
                    1530 g bravčové paprčky

2)  
Kb.600 g nyers sertés csülök (nem                  tudom menyi g volt a disznó farok de         ,megint egy pár deka ide oda,nem lehet                gond)  ☺
               Cca.600 g surové brav.kolienko
           (Neviem koľko vážil br.chvost,ale zas               na pár gramoch nám nemusí                               záležať.)

3)  
                    Kb.1290 g füstölt csülok  ☺
                   Cca.1290 g údené kolienko
4)  
Kb.1300 g füstölt sertés tarja
Cca.1300 g údenej br.krkovičky
5)  
A húsokat 8 L vízben 6 órán keresztül
főztem.A víz foka nem érheti el a 100 C.
A lébe fekete egész borsot,babér levelet,fokhagymát,1 hagymát,2 db.sárga répát,2 db.petrezselymet,és a főzés végén egy evő kanál sót tettem a lébe.SÓVAL ÓVATOSSAN BÁNUNK MIVELHOGY A FÜSTÖLT HÚS TÚL SÓS LEHET!!!!A levet főzés közben majd le kell habosítani. ☺
Mäso som varil v 8 L vody 6 hodín tak aby mi voda nevrela.Do polievky som pridal bobkový list,čierne kor.celé,1 cibuľu,cesnak,2 ks.petržlenu,2 ks mrkvy,a pri konci varenia polievku resp.huspeninu dochutíme cca.1 PL soľou.Počas varenia z polievky stiahneme penu.
SOĽ PRIDÁVAME OBOZRETNE,KEĎŽE ÚDENÉ MÄSO MÔŽE BYŤ MOC SLANÉ.

Dobrú chuť!
Jó étvágyat!








Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu