Perkelt z kuracích pečienok v zemiakovej lokši.
Csirke máj pörkölt krumplis laksában.
1)))
*Uvaríme cca.1000 g zemiakov v šupke.
Cca.1000 g krumplit héjában megfózzük.
A májat (500 g) többször is kiáztassuk.
3)))
*Cibuľu usmažíme na 2PL br.masti (tuk podľa vášho uváženia) K cibuľe pridáme trochu rasce a krátko posmažíme.
*K usmaženej cibuľke primiešame lečo. cca
250 g a smažíme ho do zhustnutia.
A hagymát megsütjük és közbe hozzáadjuk a egész kömény magot.Hagymához hozzá öntjük a lecsót kb.250 g és sűrűre sütjük.
4)))
*K lečovej zmesi potom pridáme pečienky.
Ďalej k jedlu pridáme č.korenie mleté a papriku červenú mletú.Hotovujúce jedlo varíme asi 40 minút a potom perkelt osolíme a kto rád vegetu tak si do neho pridá.Do mešcov kladieme hustú časť z jedla,aby sa nám cesto nerozmočilo.Redšiu časť radšej ešte doložíme k spraveným mešcom.Kuk spodný obrázok. :-)
A lecsós anyaghoz hozzáadjuk a csirke májakat.Meghintjük feketeborssal és őrölt piros paprikával.Kb.40 perc főzés után iletve a főzés befejesztével a ételt megsózzuk iletve aki szereti tehet bele ételízesítőt.A laksás,,Erszénybe" a étel sűrű részét tesszük,iletve a tányérra szedhetünk
a híg pörtköltből is.
5)))
*Na 800 g vychladnutých pretlačených zemiakov pridáme 200 g hladkej múky a 1káv.lyžičku soľ.
Cesto rukami vypracujeme v celistvú hmotu.
Potom cesto sformujeme do tvaru valca a odkrajujeme si z neho pláty cca.2cm široké.
Následne plát cesta vyvaľkáme a osmažíme na panvici.Ja som si panvicu pred pečením lokše potrel trochu olejom.No originál lokše sa samozrejme smažia bez tuku.Po usmažení som lokšu mierne potrel kačacou masťou.
A 800 g áttört krumpliba hozzáadunk 1 kávés kanál sót és 200 g sima lisztet.
Kézzel a anyagot össze gyúrjuk.Henger alakúvá csináljuk és kört vagdosunk belőle és vékonnyá sodorjuk.Egy pici zsíron vagy olajon megsütjük.De meglehet sütni olaj vagy zsír nélkül is.Vigyáznunk kell,mivelhogy a laksa gyorsan odaéghet.A kész laksát szokás megkenni kacsa vagy liba zsírral.
(Mešce som uviazal listom z póru.
List som pozdĺžne rozkrojil a dal som ho na chvíľu do horúcej vody.Potom von do studenej)♡
A erszényt kettévagott .....vízben megabárolt póréhagyma levelével kötöttem át.Szerintem meg sem kell abárolni de ha igen akkor csak egy nagyon kevés ideig.
Dobrú chuť!
Jó étvágyat!
Csirke máj pörkölt krumplis laksában.
1)))
*Uvaríme cca.1000 g zemiakov v šupke.
Cca.1000 g krumplit héjában megfózzük.
2)))
*Pečienky (500 g) vložíme viackrát do vlažnej vody aby sme sa zbavili krvy.A májat (500 g) többször is kiáztassuk.
3)))
*Cibuľu usmažíme na 2PL br.masti (tuk podľa vášho uváženia) K cibuľe pridáme trochu rasce a krátko posmažíme.
*K usmaženej cibuľke primiešame lečo. cca
250 g a smažíme ho do zhustnutia.
A hagymát megsütjük és közbe hozzáadjuk a egész kömény magot.Hagymához hozzá öntjük a lecsót kb.250 g és sűrűre sütjük.
4)))
*K lečovej zmesi potom pridáme pečienky.
Ďalej k jedlu pridáme č.korenie mleté a papriku červenú mletú.Hotovujúce jedlo varíme asi 40 minút a potom perkelt osolíme a kto rád vegetu tak si do neho pridá.Do mešcov kladieme hustú časť z jedla,aby sa nám cesto nerozmočilo.Redšiu časť radšej ešte doložíme k spraveným mešcom.Kuk spodný obrázok. :-)
A lecsós anyaghoz hozzáadjuk a csirke májakat.Meghintjük feketeborssal és őrölt piros paprikával.Kb.40 perc főzés után iletve a főzés befejesztével a ételt megsózzuk iletve aki szereti tehet bele ételízesítőt.A laksás,,Erszénybe" a étel sűrű részét tesszük,iletve a tányérra szedhetünk
a híg pörtköltből is.
5)))
*Na 800 g vychladnutých pretlačených zemiakov pridáme 200 g hladkej múky a 1káv.lyžičku soľ.
Cesto rukami vypracujeme v celistvú hmotu.
Potom cesto sformujeme do tvaru valca a odkrajujeme si z neho pláty cca.2cm široké.
Následne plát cesta vyvaľkáme a osmažíme na panvici.Ja som si panvicu pred pečením lokše potrel trochu olejom.No originál lokše sa samozrejme smažia bez tuku.Po usmažení som lokšu mierne potrel kačacou masťou.
A 800 g áttört krumpliba hozzáadunk 1 kávés kanál sót és 200 g sima lisztet.
Kézzel a anyagot össze gyúrjuk.Henger alakúvá csináljuk és kört vagdosunk belőle és vékonnyá sodorjuk.Egy pici zsíron vagy olajon megsütjük.De meglehet sütni olaj vagy zsír nélkül is.Vigyáznunk kell,mivelhogy a laksa gyorsan odaéghet.A kész laksát szokás megkenni kacsa vagy liba zsírral.
(Mešce som uviazal listom z póru.
List som pozdĺžne rozkrojil a dal som ho na chvíľu do horúcej vody.Potom von do studenej)♡
A erszényt kettévagott .....vízben megabárolt póréhagyma levelével kötöttem át.Szerintem meg sem kell abárolni de ha igen akkor csak egy nagyon kevés ideig.
♡
Jó étvágyat!
Komentáre
Zverejnenie komentára