Perkelt z kuracích pečienok v zemiakovej lokši.
Csirke máj pörkölt krumplis laksában.

                                         1)))
*Uvaríme cca.1000 g zemiakov v šupke.
Cca.1000 g krumplit héjában megfózzük.
2)))
*Pečienky (500 g) vložíme viackrát do vlažnej vody aby sme sa zbavili krvy.
A májat (500 g) többször is kiáztassuk.
                                  3)))

*Cibuľu usmažíme na 2PL br.masti (tuk podľa vášho uváženia) K cibuľe pridáme trochu rasce a krátko posmažíme.
*K usmaženej cibuľke primiešame lečo. cca
 250 g a smažíme ho do zhustnutia.
A hagymát megsütjük és közbe hozzáadjuk a egész kömény magot.Hagymához hozzá öntjük a lecsót kb.250 g és sűrűre sütjük.
                                     4)))
*K lečovej zmesi potom pridáme pečienky.
Ďalej k jedlu pridáme č.korenie mleté a papriku červenú mletú.Hotovujúce jedlo varíme asi 40 minút a potom perkelt osolíme a kto rád vegetu tak si do neho pridá.Do mešcov kladieme hustú časť z jedla,aby sa nám cesto nerozmočilo.Redšiu časť radšej ešte doložíme k spraveným mešcom.Kuk spodný obrázok. :-)
A lecsós anyaghoz hozzáadjuk a csirke májakat.Meghintjük feketeborssal és őrölt piros paprikával.Kb.40 perc főzés után iletve a főzés befejesztével a ételt megsózzuk iletve aki szereti tehet bele ételízesítőt.A laksás,,Erszénybe" a étel sűrű részét tesszük,iletve a tányérra szedhetünk
a híg pörtköltből is.
                                   5)))

*Na 800 g vychladnutých pretlačených zemiakov pridáme 200 g hladkej múky a 1káv.lyžičku soľ.
Cesto rukami vypracujeme v celistvú hmotu.
Potom cesto sformujeme do tvaru valca a odkrajujeme si z neho pláty cca.2cm široké.
Následne plát cesta vyvaľkáme  a osmažíme na panvici.Ja som si panvicu pred pečením lokše potrel trochu olejom.No originál lokše sa samozrejme smažia bez tuku.Po usmažení som lokšu mierne potrel kačacou masťou.
A 800 g áttört krumpliba hozzáadunk 1 kávés kanál sót és 200 g sima lisztet.
Kézzel a anyagot össze gyúrjuk.Henger alakúvá csináljuk és kört vagdosunk belőle és vékonnyá sodorjuk.Egy pici zsíron vagy olajon megsütjük.De meglehet sütni olaj vagy zsír nélkül is.Vigyáznunk kell,mivelhogy a laksa gyorsan odaéghet.A kész laksát szokás megkenni kacsa vagy liba zsírral.
(Mešce som uviazal listom z póru.
List som pozdĺžne rozkrojil a dal som ho na chvíľu do horúcej vody.Potom von do studenej)♡
A erszényt kettévagott .....vízben megabárolt póréhagyma levelével kötöttem át.Szerintem meg sem kell abárolni de ha igen akkor csak egy nagyon kevés ideig.

                             Dobrú chuť!
                             Jó étvágyat!





Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu