Orechovo - kakaový krémeš.
Diós kakaós krémes.
Hozzávalók a krémbe:
Suroviny na krém:
*1000 ml tej
♡1000 ml mlieko plnotučné
*3 db.vaníliás pudingpor (én zlatý klas használtam 3×40 g)
♡3 ks zlatý klas
*4 - 5 Evő kanál cukor
♡4-5 PL cukor 
*4 tojás sárgája
♡4 vaj.žĺtky
*4 tojás fehérje (habnak)
♡4 vaj.bielka (na penu)
2 van.cukor
HOZÁVALÓK A TÉSZTÁKRA:
SUROVINY NA CESTÁ:
Kakaós tészta:
Cesto kakaové:
*150 g hl.múka
150 g sima liszt
*120 g cukor práškový
120 g  porcukor
*1 káv.lyž.kypriaci prášok do perníka
1 káv.kanál sütőpor mézeskalács fűszer keverékkel
*1 PL kakao
1 ev kanál kakao 
*5 PL voda teplá
5 ev.kanál meleg víz
*3 PL olej slnečnicový
3 ev.kanál napraforgó olaj
*5 vaječné žĺtka
5 tojás sárgája
*5 vaječné bielka
5 tojás fehérje
Diós tészta:
Orechové cesto:
60g darált dió
*60 g orechy mleté
150 g sima liszt
*150 g múka hladká
120 g porcukor
*120 g cukor práškový
1 káv.kanál sütőpor mézeskalács fűszer keverékkel
*1 káv.lyž.kypriaci prášok do perníka
5 tojás sárgája
*5 vaj.žĺtka
5 tojás fehérje
*5 bielkov
5 ev.kanál meleg víz
*5 PL voda teplá
3 ev.kanál napraf.olaj
3 PL olej slnečnicový
Pečieme pri teplote 180 C / max 15 min.
Sütés:
 180 C / max. 15 perc
 Először megsütjük a kakaós piskóta tésztát.
Najprv si upečieme kakaové cesto.

 Azután megsütjük a diós piskóta tésztát.
Ďalej si upečieme orechové cesto.

A krémes krém elkészítése:
Postup pri príprave krému:

1)))
 4 bielka vyšľaháme v tuhý sneh.
4 fehérjét kemény habbá verjük.
2)))
 4 sárgáját jól elkeverjük a tejjel.
Azelőt a sárgáját villával jól kikevertem.
                                    ☆
4 žĺtka premiešame s mliekom.
Predtým som žĺtka trochu prešľahal s vidličkou.
3)))
Zlatý klas kryšt.cukor a vanílkový cukor premiešame s mliekom.
A vaníliás pudingot,cukrot és a vanília cukrot átkeverjük a tejben.
4)))
Ďalej zmes zlatý klas premiešaný s mliekom vlejeme do mlieka s vaj.žĺtkom.Za neustáleho miešania a to celkom až po spodok nádoby si uvaríme hustý puding.Keby ste zacítili že sa vám zmes pudingu prilepovala ku spodku nádoby,tak si ju stiahnete vedľa tepelného zdroja a miešame ďalej.Samozrejme keď je za potreby,tak puding vrátime na horúcu platňu a puding dovaríme.
                                       ☆
A tejben átkevert vaníliás pudingot beleöntjük a tejben elkevert sárgájáhozz.
Folytonos keverés közben sűrű puding lessz a végeredmény.Ha érezzük hogy a pép ragad a fazék aljára perszehogy akkor lehúzzuk a tűzhelyről és a pépet keverjük tovább tűzhely nélkül.
4)))

5)))
Hotový puding je hustej konzistencie.
És itt a kész puding.
6)))
Do horúceho pudingu primiešame penu z bielkov.
                             ☆
A forró iletve meleg pudinghoz hozzáadagoljuk a fehérje habját.
7)))
V pudingu sa nám jemne zrazili bielkoviny.
A pudingban majd észrevehetóen össze ugrik a fehérje.
8)))
A nakoniec tejto časti pudingový krém ešte prešľaháme.
Puding krémet mixer segítségével habossá keverjük.
9)))
Teplým pudingom natrieme spodnú časť cesta.
A tészta alsó részére rákenjük a puding krémet.
10)))
Zakryjeme puding druhým plátom a jemne ho potlačíme po celej časti.
Pudingot asztán letakarjuk a másik tészta lapjával.
11)))
Ja som zákusok zaťažil knihami a dal som ho na chladné miesto.
S sütit lenyomattam a konyvekkel es hideg hejre tettem.
12)))

Odrežeme kraje.Ja som z nich spravil chutné guľky.Stačí pridať nejaký džem a zo 50 g masla.
Süti szélejit levágjuk.Én a széleket golyókra hasnáltam foll.

13)))
És végul a süti tetejére csokimáz kerül.
A na koniec zákusok polejeme čoko polevou.

Kellemes hétvégét és főzetek valami finomat. ♡
Želám Vám pekný víkend a uvarte si niečo chutné. ♡

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu