Čoko karamelové rezy.
Ahoj.
Spravíme si najprv kakaové piškótové cesto.
Toto cesto je robené:
2 vajcia (L)
180 g múka hladká
100 g cukor práškový
5 g sóda bikarbóna
2 poliev.lyžice kakao
150 ml olej slnečnicový
100 ml mlieko vlažné

Korpus som piekol pri 180 C/cca.30 min.
Po vychladnutí si cesto prekrojíme vodorovne na 2 časti.

A teraz si pripravíme čoko-karamelový
krém.Postupujeme takto:
200 g čokolády na varenie som dal rostopiť do mikrovlnky.
 2 minúty  v mikro stačia na to,aby sa čoko pekne rospustila.Ja som ju dal najprv 1 minútu a potom este na 1 minútu.Premiešame a keď nie je podľa našich predstáv,tak ju potom vrátime na PÁR SEKÚND do mikro.Dbáme nato aby sa nám čoko moc nezohriala,lebo nad 55 st.C stúpa riziko uvarenia čoko.
 Predošlí deň si uvaríme Salko.Varil som ho na miernom ohni 2 a 1/2 hodiny.
Cez noc si ho dáme do chladničky
sby nám stuhlo.
 Ďalej,Salko mierne prešľaháme a postupne k nemu pridávame rostopenú čoko.Zmes prešľaháme iba na najnižšej rýchlosti šľahača.
 125 g zmäknutého masla trochu prešľaháme a budeme k nemu postupne pridávať čoko-salkovú zmes.
 Nakoniec krém prešľaháme rýchlejším tempom.Krém je vláčny skoro ako ganache,alebo redší puding a je dobré keď s nim potom už pracujeme rýchlejšie a šup s ním do chladničky.
Neostáva nám už nič iné ako tortu friško poskladať a natrieť ju krémom
 Zhruba po pol hodine som tortu z chladničky vybral a urovnal som jej potečené okraje a vidličkou som na vrch torty spravil rihy.Nech sa Vám darí priateľia.

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu