KARAMELOVÝ KRÉM
A POLEVA  NA  VETERNÍKY.
Ahojte.
Spravíme si najprv karamelový krém.
Začneme s tým,že 8 polievkových lyžíc kryštálového cukru upálime v karamel.
Dáme si zovrieť 350 ml mlieka a nalejeme ho na karamel.Ak nám karamel stvrdne a bude prilepený o dno nádoby,tak mu potom musíme,,pomôcť"
odlepiť sa pomocou lyžice trebárs.Robíme to opatrne.!
Ďalej zmes miešame na mierňom ohni pokiaľ sa nám stvrdnuté kúsky karamelu celkom nerospustia.
3 POLIEVKOVÉ LYŽICE KARAMELOVÉHO MLIEKA SI MUSÍME ODLOŽIŤ NA POLEVU. !!!

Cez sito PRECEDENÉ karamelové mlieko
vrátime späť na tepelný zdroj a namiešame doň 2 zlaté klasy ktoré sme rozmiešali v 300 ml studenom mlieku.
Túto pudingovú zmes je potrebné miešať celkom až od spodu nádoby,kde sa nám bude robiť povlak.Keď sa nám začnú v nej robiť akože hrče,tak ju zo sporáka stiahneme nabok a miešame,,ako o život",aby sme dostali peknú hladkú hmotu.Potom puding vrátime naspäť na sporák a ešte ho povaríme už iba minimálne tj. 1 minútu a Finish.
Do horúceho pudingu ihneď primiešame varechou penu z 3 vaj.bielkov ktorú je lepšie si spraviť predošle.
Puding nám zhustne rýchlo i pri izbovej teplote..keď sa tak stane tak ho potom narýchlo premiešame varechou.Na obrázku je už vlastne hotový puding.

Teraz si spravíme karamelovú polevu.
Začneme s tým,že 200 g práš.cukru preosejeme.Pridáme k nemu 1 čajovú lyžičku slneč.oleja ♡ 3 polievkové lyžice karamolevého mlieka ♡ 2 polievkové lyžice horúcej vody.Zmes ďalej vymiešame varechou v hustú hmotu.Ihneď sa musí nanášať na koláč resp.zákusok.Ak by ste mali polevu hustú na Váš ,,vkus",tak si tam dolejte prosím ešte horúcu vodu.Oplatí sa vrch veterníka namočiť do polevy a potom posúdiť či je poleva ok,alebo ju budeme ešte riediť.Takto pomáčané vrchy veterníkov poukladáme na naplnené spodné časti veterníkov a potom ďalej zákusok dáme na par hodín do chladničky aby stuhol.Poleva nie je taká tvrdá ako sme zyknutý pri punčových rezoch,ale je na vrchu sklovitá a vnútri jemná.Mňam..nám chutil zákusok velmi.


Pekný deň priateľky & pratelia. ♡


Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu