Torta pre zamilovaných. ♡
Čauko.Predošlí deň som si upiekol kakaový korpus.
Na druhý deň som cesto prekrojil na tri časti.
Postup prípravy korpusu:
1))))) 8 bielkov a 200 g kryšt.cukor som vymiešal v penu.
2))))) K pene z bielkov som pridal  8 žĺtkov a krátko premiešal.
3))))) Ďalej som pridal 20 g kakao a znova som krátko premiešal 
4))))) Ďalej som pridal preosiatu 200 g múku hladkú + 1 kypriaci prášok do pečiva a znova krátko miešame.
5))))) A nakoniec k cestu primiešame 
100 ml slneč.oleja a 6 polievkových lyžíc vlažnej vody.
Cesto som piekol cca.50 min pri 180 C,ale ja mám iba malú prenosnú rúru,tak si vy ten korpus prosím pečte podľa seba.
Apropo..každopádne sa oplatí to cesto skontrolovať vpichom špajdle.
A teraz si moji zlatý spravíme vanilkový krém.
Postupujeme takto:
1)))) 500 g zmäknuté maslo vymiešať v penu.
2)))) 3 ks bielej čoko si dáme roztopiť ..či si to už spravíte nad parou,alebo v mikro to naozaj nechám iba Vás.
3)))) 3 ks puding vanilkový + 600 ml mlieka + 3 ks vanilkový cukor uvaríme v hustý puding.
Do vyšľahaného masla postupne pridávame rozpustenú čokoládu.(Čokoláda by nemala mať vyšiu teplotu ako 55-60 C,lebo sa môže stať že sa nám uvarí a tým pádom zhustne.)
Keď je už čokoláda spojená s maslom,tak potom po častiach do nej prišľaháme puding ktorý sme si predošle narýchlo prešľahali.Nešľaháme dlho,aby sa nám dielo veľmi neprehrialo.
Zhodou okolností Vám môžem
poskytnúť foto pudingu,že pri akej teplote zvyknem miešať pudingovo maslové krémy.Kto ten puding nemá možnosť zmerať s takou hračkou ako ja,tak píšem že sa jedná vlastne o puding vlažný a nie horúci.
A nakoniec, hotový vanilkový krém šľaháme o niečo dlhšie ako som písal v postupoch horevyššie.
Zostalo nám už iba tortu poskladať a ako tak ju ozdobiť.Táto časť,,programu" bude už bez môjho akože komentára.
1
2
3
4
5
To je asi všetko priateľia.Želám Vám všetkým prekrásnu nedeľu. 


Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu