Zemiakovo cibuľové pagáče.
Obe preosiate múky pomiešame so sušeným droždím.(230 g hl.múka+270 g poloh.múka)
Do preosiatej múky nastrúhame palmarin (maslo)
Strúhame na väčšom oku strúhadla.
Prstami oboch rúk vypracujeme z múky a palmarinu,cesto akoby mrveničku.
K ,,mrveničke"ďalej pridáme 1 jogurt a 2 vaj.žĺtky.Zhruba premiešame a do cesta pôjde ešte 2 čaj.lyžič.soľ + 1čaj.lyžič.cukru kryšt.
Cesto nemiesime,len ho dlaňami resp.rukami spracúvame v hladký celok.Podľa origoš receptu by takto spracované cesto malo kysnúť v chladničke. !! No ja som robil pagáče ihneď ako vidíte.
Cesto dáme na hodinku odpočívať..nech nám nakysne aspoň hodinku.
Keď nám cesto nakyslo,tak si z neho
potom spravíme také ako vidíte na obrázku..vyzerá to ako knedľa.Cesto rozvaľkáte prosím podľa vášho úsudku.
Ďalej,na polovicu cesta dáme usmaženú cibuľu a na jemno nastrúhané v šupke uvarené zemiaky.
Prázdnu časť prehneme do stredu cesta.
A druhú stranu cesta prehneme smerom k sebe
Cesto ďalej prehneme v pravo.
Iste máte lepšiu,,skladačku"..ja iba takto.Cesto som prekladal 2 x.
Pokračujeme v práci a cesto rozvaľkáme na hrubšie.Ja som ho mal cca.2 cm a možno aj o niečo viac.
A na koniec cesto vykrajujeme
Cesto na pagáče som piekol na
180 C/cca.40 min.No počas pečenia musíme sledovať ,,hru"aby nám pagáče moc neuschli.!!!!!!!!!Pekný víkend
priateľky & priateľia.
Komentáre
Zverejnenie komentára