Bezlepkové orechovo-mrkvové rezy.
Gluténmentes diós-sárgarépás szelet.


Suroviny na cesto:
A tészta öszetevői:
1)))) 150 g orechy mleté ♡ 150 g darált dió
2)))) 5 db.szegfűszeg (mozsárban szétzúzva iletve utána átszitálva)♡ 5 ks. klinčeky rozdrvené v možiari a následne preosiate cez sitko)
3)))) 5 g sóda bikarbóna ♡
5 g szóda bikarbóna
4)))) 100 g porcukor ♡ 100 g cukor práškový
5)))) 40 g reszelt sárgarépa ♡ 40 g mrkva na jemno nastrúhaná
6)))) 4 tojás fehérje ,4 tojás sárgája ♡
4 vaječ.bielka,4 vaječ.žĺtky

                            1))  
4 bielka + 100 g práškový cukor
4 tojás fehéjre + 100 g porcukor
                               2 ))
Prešľahať 4 žĺtky do miernej peny
Kikeverjük a 4 sárgáját
3))    
Žĺtky primiešane ručne do peny z bielkov
Kikevert sárgájat belekeverjük a fehérje habjába
Hozáadjuk a 150 g darált diót
Ďalej pridáme 150 g mleté orechy
És a végén a masszába kerül a 40 g reszelt sárgarépa és a 5 g szóda bikarbóna
A nakoniec do cesta pridáme 40 g postrúhanej mrkvy a 5 g sóda bikarbóny
Cesto som piekol cca.30 minút pri 180 C.
A tésztát kb.30 percig sütjük 180 C
Spodok formy som si vystlal papierom na pečenie. 
Torta forma aljára sütőpapírt teszünk.
Mikor a tészta megsül..kivesszük a torta formából és hagyjuk egy kicsit kihűlni.
Upečené cesto vyberieme z tortovej formy a necháme ho trochu vychladnúť.
A nagyából kihűlt tészta asztán vissza kerül a formába.
Ako tak vychladnutý korpus
dáme naspäť do tor.formy

4 evő kanál málna lekvárt roviden felförralunk és rákenyjük a tésztára.
4 polievkové lyžice malinového džemu dáme minimálne prevariť a potom ho natrieme na cesto
4 bielka trochu vyšľaháme a potom do
nich pridáme 40 g práš.cukru a spravíme si tuhú penu
4 tojás fehérjét egy csöppet fölhabosítunk és asztán kemény habbá verünk.
A lekváros tésztára rá kerül a cukros hab.
Na džemom potreté cesto dáme potom penu z vajec.
A habot sütjük iletve szárítsuk 130 C  20 percig és asztán letesszük a fokot 100 C es még szárítjük 10 percig
Ďalej penu pečieme resp.sušíme pri 130 C / 20 minút a potom teplo znížime na 100 C po dobu cca.10 minút

Minden jót barátaim iletve barátnóim.
Všetko dobré priateľky / priateľia.





Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu