Plnená paprika.
Ryžu si uvaríme do polomekka. 
(1 hrnček ryže)
Uvarenú ryžu pomiešame s mletým mäsom. (500 g)
Pridáme cesnak,čierne korenie,vegetu bez glutamanu,soľ,smaženú cibuľu,majoránku.
Papriky naplníme ryžovo-mäsovou zmesou.
Naplnené papriky pomaličky varíme cca.30 minút.
Dve väčšie konzervy paradajkového pretlaku prevaríme s 1500 ml vody a 1 PL cukru.Samozrejme,že keď máme domácu paradajkovú šťavu tak použijeme tú.Do vriacej šťavy vložíme papriky a povaríme 15 min.
Ďalej si spravíme zápražku 
na sucho tj.bez pridania tuku.
3 PL hladkej múky za neustáleho miešania upražíme do hneda.
Upraženú múku zalejeme primeraným množstvom studenej vody.
Zmes dobre premiešame metličkou.
Musí byť bez badateľných hrčiek.
Keby ste ich tam mali,tak je potrebné zápražku precediť cez sitko.
Papriky vyberieme z paradajkového vývaru a zápražku pomali vmiešame do paradajkovej zmesi.Sledujeme hustotu sósu a podľa toho zápražku pridávame. (Ja rád hustejšiu).Samozrejme zmes miešame neustále metličkou.Dielo povaríme zhruba 10 minút.Potom ho ochutnáme a môžme sós doladiť cukrom či soľou.
Plnené papriky a aj mäsové gule 
vložíme naspäť do paradajkového sósu.
Spravte si prosím domácu knedľu.
 ♡ Mňamka.♡
D O B R Ú  CH U Ť  PRAJEM.






Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu