Torta s mentolovým krénom.
Mentol ízű torta.

 Kissé felhabosított fehérjébe (6 db.)
hozzá adunk 170 g kristály cukrot és 10 g vaníliás cukrot.
BIELKA TROCHU SPENÍME(6 ks) A PRIDÁME K NIM 170 G KRYŠ.CUKOR A 1 BAL VANÍLKOVÝ CUKOR.
 6 sárgáját belekeverjük a habba.
6 ŽĹTKA PRIMIEŠAME K BIELKOM.
 180 g finom lisztet és 10 g sütőport keverünk a habba.
DO PENY PREOSEJEME 180 G  MÚKY
A 7-10 G KYPRIACEHO PRÁŠKU.

Végüll a habba 3 ek napraforgó olaj kerül.
AKCIU ZAKONČÍME PRIDANÍM 3 PL SL.OLEJA
A torta forma alját kibéleljük sütő papírral.
Formu na pečenie vystelieme papierom k pečeniu.
A tésztát 160 fok celsiuson 60 percig sütöttem.
CESTO SOM PIEKOL 60 MINÚT PRI 160 C.

A tésztát 3 felé osztjuk.
CESTO ROZREŽEME NA 3 PLÁTY




Torta mázat készítünk 100 g fehércsokiból és vajból.A csokimázat csurgósra keverjük.
100 G BIELEJ TEPLEJ CSOKO A PRIDANÍM TEPLÉHO MASLA SI PRIPRAVÍME TEČÚCU POLEVU.
 MENTOL KRÉM:
800 g tejszínt felmelegítünk és hozzá adjuk a csokikat.(400 g keserű és 400 g after eight mentolos csokik.
SMOTANU ZOHREJEME A PRIDÁME K NEJ 400 G HORKEJ ČOKO A 400 G AFTER EIGHT ČOKI

 Non stop keverjük..különben odaég.
MIEŠAME NON STOP INAK NÁM ZMES PRIHORÍ
 Egyett rottyan es kikapcs.
Ako náhle nám zmes začne vrieť tak ju potom z ohniska odstavíme.

A csokit lehűtve tesszük a hűtőbe.
Legjobb ha egész éjel van a hidegben.
ČOKOLÁDU DÁME SCHLADIŤ A POPUTUJE DO CHLADNIČKY.
NAJLEPŠIE KEĎ JE TAM CEZ NOC.
 Ha nappal csináljuk a krémet akkor
min.4 órán keresztül hűtjük.
KEĎ KRÉM ROBÍME POČAS DŇA TAK MUSÍ POSTÁŤ V CHLADNIČKE ZO 4 HODÍN.
Gyors fokozaton mixeljük a tejszínes csokit.
SMOTANOVO ČOKO ZMES ŠĽAHÁME PRI VYSOKÝCH OTÁČKACH.
Szép vasárnapot!
Peknú nedeľu!

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu