Tvarohové kocky =Túrókocka

Suroviny:
Hozzávalók:
1) 800 ml smotany 18%
800 ml tejföl 18%
2) 250 g tvaroh tučný
250 g félzsíros túró
3) 2 PL cukor kryštálový
2 Ek kristálycukor
4) 16 g cukor vanílkový
16 g vaníliás cukor
5) 1 bal.želatínový stužovač za studena Dr.Oetker
1 tasak Expressz
zselatin fix
6) 2 ks Tortové želé (cukrárenské želé)
6) 2 tasak Tortazselé
7) Detské piškóty
Babapiskóta
8) Broskyňový kompót
Barack kompót

Pracovný postup:
Elkészítés:
1) Pomiešame tvaroh a smotanu pridaním oboch druhov cukrov.
A túróhoz és a tejfölhöz hozzáadjuk a vaníliás cukrot
és a kristálycukrot,ezután a masszát összekeverjük.
2) Pripravíme si želatínový stužovač.
Elkészítjük a expressz zselatin fixet.
3) Ku vymiešanému želatínovému stužovaču pridáme za lyžicu tvarohovej hmoty a zmes na strednej rých. prešľaháme,potom už smelo pridáme aj zostatok tvarohovej zmesi a na strednej rýchlosti premixujeme.
3) Egy kanál túrómasszát
hozzáadunk a zselatin fixhez,átmixeljük közepes gyorsaságon hogy ,,összebarátkozzanak"
ezek után már bátran hozzáadagoljuk a megmaradt túrókrémet és persze újbol átkeverjük.
4) Do spodku dvoch nádob alebo môžete aj do jednej nádoby naukladáme detské piškóty.
Edények (edény) alját kirakjuk babapiskótával.
5) Na piškóty nanesieme tvarohový krém a ďalej už pridávame posekané broskyne a detské piškóty.
Vrch natrieme zostalým krémom a posypeme broskyňovými kockami.
Takto pripravená zmes musí ísť do chladničky aby stuhla.Zákusok po stuhnutí polejeme tortovým želém a necháme cez noc tuhnúť v chladničke.
A piskótákat bekenjük túrókrémmel és ezek után rárakjuk a barackockákat illetve a babapiskótákat.
A dezert tetejét ismét bekenjük túrókrémmel és rárakunk némi kockára vágot barackot.Ezekután a dezert a hűtőben várja hogy megdermedjen.A megdermedt sütire ráöntjük a tortazselét és egész éjel hadjuk a hűtőben pihenni.
6)
Dezert krájame teplím nožom tj.namočíme do vriacej vody utrieme pap.utierkou a krájame.
Boky dezertu uvolníme tiež teplím nožom.
A sütit forró késsel szeleteljük illetve a oldalát is így szeljük meg






Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu