Huspenina Suroviny : 1600 g paprčky bravčové 1300 g bravčové údené koleno zadné 40 g bravčová údená krkovička bez kosti 6 L voda Huspeninu som robil, len z vody a mâsa.Zeleninu a koreniny som tentoraz vynechal. Údeniny by sme mali najprv ochutnať a keď sú moc slané,tak je ich potrebné namočiť do vlažnej vody aj na niekoľko hodín. Paprčky očistíme od nežiadúcich častí a spolu aj s ostatným mäsom dobre umyjeme. Môžeme ich aj prerezať ostrým nožom. ´Ťahom do strán ich potom nalomíme. Keby bol problém paprčku prerezať,tak ju oddelíme pri vedľajšom kĺbe. No kľudne tento bod môžete aj vynechať a dať si mäso variť nerozporcované. Nestane sa naozaj nič,len doba varenia sa nám predĺži. Kolienko som si prerezal popri kosti na dve časti. Ďaľej mäso dáme do hrnca a zalejeme ho studenou vodou. Mäso varíme zhruba 5 a pol hodiny pri teplote 80 - 90 C. Prekročením týchto teplotných hodnôt sa nám huspenina môže veľmi rýchlo...
Obľúbené príspevky z tohto blogu
Tvarohový koláč. Tento koláč je jednoduchší od jednoduchého.Spraví si ho hociktorý laik. Suroviny Suroviny na kysnuté cesto : 200 g múka hladká špeciál 200 g múka polohrubá 2 PL cukor kryštálový(alebo podľa vášho výberu) 200 ml mlieko vlažné 18 g droždie čerstvé(cca.pol kocky) 80 g maslo keď bude za potreby tak prilejeme do cesta trocha vlažnej vody Suroviny na tvorohový krém : 500 g tvaroh polotučný (aký si vyberiete vy) 1/2 balenia cukor vanilkový 1 PL cukor práš. 2 ks vaječné žĺtky 2 ks vaječné bielky Suroviny na makovú plnku : mak mletý (podľa vašej potreby) lekvár slivkový trochu horúcej vody na premiešanie Na posypanie vrchu tvarohového koláča : Cukor škoricový Postup prípravy receptu 1 Ahojte. Najprv si dáme 400 g múky (200 polohrubá a 200 hladká špeciá...
Torta s parížskym krémom. Suroviny na parížsky krém : 800 g smotana na šľahanie 35 % 200 g čokoláda mliečna 200 g čokoláda tmavá obsahujúca aspoň 50 % kakaovej hmoty 1 polievková lyžica kryštálového cukru 2 kávové lyžičky kakaového prášku. Pracovný postup na prípravu krému: 800 g smotany,200 g mliečnej čokolády a 200 g tmavej čokolády privedieme k varu.Robíme to na miernom ohni za neustáleho miešania.Akonáhle zmes zovrie,tak ju ihneď z ohniska zložíme. Prevarenú zmes čokolád a smotany narýchlo schladíme a potom ju umiestnime do chladničky na 3 hodiny. Čokoládové dielo je po troch hodinách schladené a je pripravené nato, aby sme z neho vyšľahali krém. Konzistenčne je ako redší puding.Do diela som pridal 2 kávové lyžičky kakaového prášku.Čokoládovú zmes som šľahal na vysokých otáčkach 1 minùtu a 20 sekúnd. Keď sa nám budú robiť pri šľahaní v kréme akože brázdy tak je krém hotový.Keby sa nám,, nepozdával" tak ho došľaháme ešte na najpomalš...
Komentáre
Zverejnenie komentára