BUCHTY NA PARE.*Gőzön főtt bukta.
SUCHÉ SUROVINY:
*Száraz belevaló
250 g múka hladká*Sima liszt
250 g múka polohrubá*Rétes liszt
1 sušené droždie*Száraz élesztő
2-3 PL cukor kryštálový*Cukor (kto ako rád sladké)*(ki hogyan szereti a édességet)
MOKRÉ SUROVINY:
*A vizes belevaló
1 vajce*tojás
1 žĺtok*tojás sárgája
350 ml mlieko*tej
Cesto vymiesime*Kidolgozzuk a tésztát.
U nás bolo chladnejšie tak som ho zabalil.*Nem igen volt ma nálunk meleg a konyhában akkor így...
Potom som nádobu zakryl,videl som to od mojej starkej.*A edényt a tésztával betakartam.

O jednu hodinu som mal cesto nakysnuté*
Egy óral leforgása alatt a tészta megkelt.
Cesto vyvaľkáme*A tésztát kinyújtjuk.
Z cesta si spravíme štvorčeky a plnil som ich slivkovým lekvárom.*A kinyújtott tésztát felkockázzuk és szilva lekvárt tettem rájuk.
Štyri rohy dám do stredu*A tészta négy sarkáját középre húzom.
Cesto prstami zatvorím*Ujjaimmal a tésztát lezárom.
Ďalej buchtu formujem medzi dvomi dlaňami.*Tenyereim között megformázom a buktát.
Necháme podkysnúť ešte 15 minút*15 percig kelesztjük még a tálcán.
Paril som ich v parnom hrnci cca.15 minút.Druhý raz ich budem pariť v jednej nádobe aby som sa vyhol tým drobným priehlbinkám v buchtách ktoré spôsobila voda kvapkajúca z vrchných nádob.**Párolóban csináltam a buktákat kb.15 percig, és végül is azért lett rajta annyi kis mélyedés,mivel hogy a emeletről csopögött rájuk a víz.
Na koniec potrieme buchty s roztopeným maslom a posypeme ich buď mletým makom alebo vlašskými orechmi.*A megpárolt buktát bekenjük felolvasztott vajjal és megszórjuk darált mákkal vagy dióval.





Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu