DOBROTY Z LÍSTKOVÉHO CESTA
LEVELES TÉSZTÁS FINOMSÁG 

                    Budeme potrebovať 2 ks
                     lístkového cesta.Cesto si
                      rozdelíme na 16 častí
                      (obdĺžnikov) Druhé cesto                             zostane samozrejme v celosti.

                     Do každého obdĺžnika
                  dáme cca. 1 kl.jablkovej plnky
                  Cesto spojíme a okraje
                  ešte zatlačíme vidličkou
                 5 jabĺk očistíme,nastrúhame
                 ich na veľkom oku.Prebitočnú
                 šťavu odparíme.Do horúcej
                 jablkovej plnky pridáme 2 PL
                 zlatého klasu,škoricový cukor a
                 1 PL strúhanky (lyžice kopcovité.)
                  Samozrejme záleží aj na tom,
                   že aké sú šťavnaté jablká a koľko
                    sme ich tepeľne upravovali.

                 Batôžky som piekol pri
                 210 °C cca.13-15 min.
                   Zostatok plnky použijeme
                    na závin.
                   Stočenú rolku natrieme s
                   rozšľahaným vajcom.Keď nám
                    vajce ako tak uschne,tak potom
                    roládu popicháme špajdlou
                        (vidličkou)
               Štrúdľu som piekol pri
               200 °C 18-20 min.Je,,mi to jasné"
               že pečivo musíme sledovať.

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu