Tortový korpus XXL
6 bílků (L)
6 žloutků
170 g cukru krystalu
10 g vanilkového cukru
180 g hladké mouky
6 g kypřícího prášku
6 PL slunečnicového oleje
Huspenina Suroviny : 1600 g paprčky bravčové 1300 g bravčové údené koleno zadné 40 g bravčová údená krkovička bez kosti 6 L voda Huspeninu som robil, len z vody a mâsa.Zeleninu a koreniny som tentoraz vynechal. Údeniny by sme mali najprv ochutnať a keď sú moc slané,tak je ich potrebné namočiť do vlažnej vody aj na niekoľko hodín. Paprčky očistíme od nežiadúcich častí a spolu aj s ostatným mäsom dobre umyjeme. Môžeme ich aj prerezať ostrým nožom. ´Ťahom do strán ich potom nalomíme. Keby bol problém paprčku prerezať,tak ju oddelíme pri vedľajšom kĺbe. No kľudne tento bod môžete aj vynechať a dať si mäso variť nerozporcované. Nestane sa naozaj nič,len doba varenia sa nám predĺži. Kolienko som si prerezal popri kosti na dve časti. Ďaľej mäso dáme do hrnca a zalejeme ho studenou vodou. Mäso varíme zhruba 5 a pol hodiny pri teplote 80 - 90 C. Prekročením týchto teplotných hodnôt sa nám huspenina môže veľmi rýchlo zakaliť.
Komentáre
Zverejnenie komentára